V sodelovanju z najuspešnejšim avtošportnim društvom v Republiki Sloveniji AMD Slovenija avto, smo v sezoni 2018 izpeljali zanimiv in učinkovit projekt promoviranja vzgojno-izobraževalnih vsebin s področja prometa in prometne varnosti v okviru različnih avtošportnih prireditev. Promotorji našega skupnega projetka so bili v sezoni 2018 najuspešnejši vozniki na področju avtošporta v Republiki Sloveniji.

Milan Bubnič, dobitnik laskavega naziva AVTOMOBILIST LETA 2018. Bubnič je v letih 2007, 2011, 2015, 2016, 2017 in 2018 osvojil prvo mesto v generalni razvrstitvi državnega prvenstva Slovenije v gorskohitrostnem avtomobilizmu.

Milan BubničSlikovno gradivo: Foto Modlic
bubnic3Slikovno gradivo: Foto Modlic

Varna mobilnost

Slikovno gradivo: Siletra.eu

Posadka Humar Aleks – Cevc Jaka, osvojila 2. mesto v rejliju, divizija II. državnega prvenstva Republike Slovenije. Posadka je nastopala s Peugeot 208 R2.

humarSlikovno gradivo: Foto Modlic
humar2Slikovno gradivo: Siletra.eu

Peter Marc, osvojil 3. mesto v gorskohitrostnem avtomobilizmu državnega prvenstva Republike Slovenije. Nastopil je z dirkalnikom Mitsubishi Lancer EVO IX.

marc2Slikovno gradivo: Foto Modlic

Anže Soklič  je osvojil 2. mesto gorskohitrostnega prvenstva Republike Slovenije v diviziji II. in za 3. mesto  v pokalu Alpe Adria v diviziji  II.
soklic2Slikovno gradivo: Foto Modlic

Aleksander Buh gre po poti svojega starejšega brata Domna, saj je tudi on kot novinec osvojil dve 3. mesti v DP Slovenije, GHD, Divizija I. in v DP za mladince. Brata Buh nastopata s Peugeot 205 1.3 rally, Aleksander v GHD, Domen pa v raliju.
buh1Slikovno gradivo: Foto Modlic

Voznik starodobnika (Fiat Abarth 1000 Berlina) Domen Popek, nastopa med starodobniki, v pokalnem prvenstvu, Raz B/2;B/3, kjer je osvojil 2. mesto.
popekSlikovno gradivo: Foto Modlic

Slovenska ekipa se je z letošnjega gorskohitrostnega Mastersa, ki je potekal v italijanskem Gubbiu, vrnila z izvrstnim rezultatom. V konkurenci reprezentanc je Slovenija zasedla odlično 3. mesto. Prvi so bili Luksenbužani, drugi pa Italijani. Reprezentanca Slovenije je nastopila v zasedbi: Matevž Čuden, Aleš Prek, Peter Marc in Milan Bubnič (slednja oba AMD SA), vodja ekipa pa je bil Ferdo Poberžnik.
pokalnoSlikovno gradivo: FIA Hill Climb Masters

Slikovno gradivo: Siletra.eu
Slikovno gradivo: Siletra.eu
Slikovno gradivo: Siletra.eu