To je v evropski vodilni kolesarski državi povsem mogoče. Na Nizozemskem obstaja namreč več koles kot ljudi in dobra polovica poti na delo je v njenem glavnem mestu prevoženih s kolesom. Država je v tem smislu pravi mali čudež in povsem upravičeno se ponosno imenuje »kolesarska država št. 1 na svetu« – in to brez primere.

Zaradi svoje sorazmerno ravninske pokrajine bržkone spodbuja ljudi, da se usedejo na kolo. Če temu dodamo še prostrane in urejene kolesarske poti in steze, ki so ločene od ostalega prometa, potem je stvar še toliko bolj smiselna. Nekoliko manj poznana, a nič manj domiselna, pa je še ena spodbuda, zaradi katere se ljudje na Nizozemskem radi povzpnejo na kolo, in to je, t.i. davčna olajšava. Za vsak prekolesarjen kilometer si lahko prislužite 0,19 evra, neobdavčenih in neposredno plačanih v vaš žep. To deluje na povsem enak princip kot pri vožnji z lastnim vozilom, ki ga uporabljate tudi v službene namene, in pri tem dobite povrnjeno kilometrino. Bistvo pa je, da kolesarji dejansko lahko zaslužijo že samo z vožnjo od doma do službe in nazaj.

 

Nizozemska pri uvajanju finančnih spodbud za uporabo kolesa namesto vozila skratka ni edini primer. V Združenem Kraljestvu lahko zaposleni v okviru sheme Cycle to Work (»Kolesari na delo«) od delodajalcev po znižanih cenah najamejo kolesa in opremo. Slednji kupijo kolo in ga za določeno obdobje – običajno enega leta – dajo v najem zaposlenim. Po poteku tega obdobja lahko kolo še naprej brezplačno uporabljajo ali pa ga odkupijo po razumni ceni. Mesečni obroki uporabnine kolesa se nato odštejejo od njihove bruto plače, s čimer lahko prihranijo do 32-odstotkov. Britanski kolesarji, ki svoja kolesa uporabljajo za službene namene, imajo na voljo tudi kilometrino, ki znaša približno 0,23 evra na prevoženo miljo.

Podobna shema neobdavčenega nakupa kolesa deluje tudi na Nizozemskem in v Belgiji, kjer znesek kilometrine za kolesarje znaša 0,23 evra. V majceni neobalni državici Luksemburg, stisnjeni med Francijo, Nemčijo in Belgijo, lahko zaposleni pri nakupu kolesa izkoristijo povračilo davka v višini 300 evrov. Tudi v Franciji bo naslednje leto v veljavo stopila shema, v kateri bodo kolesarji lahko uveljavljali kilometrino. Z javne uslužbence bo na letni ravni veljalo neobdavčljivo plačilo v višini 203 evre, medtem ko bodo v zasebnem sektorju ta znesek po želji  lahko tudi podvojili.

Danska, ki velja za drugo največjo kolesarko velesilo v Evropi, trenutno ne ponuja nikakršnih davčnih spodbud, vendar ji kljub temu vsako leto, vsaj v glavnem mestu Kopenhagen, uspe na kolesa spraviti vse več ljudi. Tudi v ZDA na tem področju obstaja vrsta davčnih olajšav, vključno z mesečnim nadomestilom za stroške kolesarjenja v višini 20 evrov. Z reformo iz leta 2017 so se stvari malenkost spremenile, saj se ti stroški ne odštevajo več od plače pred obdavčitvijo, kar pa za nekatere Američane pomeni nekoliko dražje kolesarjenje v službo.

Slikovno gradivo: Pixabay